Během přípravy omáčky si uvaříme rýži ve vodě se solí, hřebíčkem a kurkumou.
Nakrájíme cibulku a necháme ji v hrnci zpěnit. Mezitím si nakrájíme napůl rozmrazené tyčinky surimi na nízké špalíčky. Přidáme k cibulce a posypeme trochou najemno nakrájených sušených hub. Zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme trochu mražené kukuřice a zelených fazolových lusků. Ochutíme kari kořením. Do omáčky vmícháme kelímek zakysané smetany a podle potřeby ještě zahustíme moukou.
Kari omáčku se zeleninou a surimi podáváme s uvařenou rýží.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek