Během přípravy omáčky si uvaříme rýži ve vodě se solí, hřebíčkem a kurkumou.
Nakrájíme cibulku a necháme ji v hrnci zpěnit. Mezitím si nakrájíme napůl rozmrazené tyčinky surimi na nízké špalíčky. Přidáme k cibulce a posypeme trochou najemno nakrájených sušených hub. Zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme trochu mražené kukuřice a zelených fazolových lusků. Ochutíme kari kořením. Do omáčky vmícháme kelímek zakysané smetany a podle potřeby ještě zahustíme moukou.
Kari omáčku se zeleninou a surimi podáváme s uvařenou rýží.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek