Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso osolíme a opepříme a necháme osmahnout.
Na osmažené maso dáme propláchnutou rýži, promícháme s masem. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev zasypeme kari a zalijeme vodou. Můžeme přidat zeleninový masox nebo drůbeží. Vaříme do měkka. Hotové rizoto si můžeme posypat sýrem.
Na troše olivového oleje osmahněte předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, lžička Podravky pikant),…
více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce