Karlovo zelí kysané ve sklenicích

3.12

hodnoceno: 24
Příprava: 240 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 20
      g cibule nemusí být
    • 20
      g sůl
    • 1
      kg bílé zelí zimní – tvrdé
    • kmín
    • 0,5
      ks jablka nemusí být

Postup přípravy receptu

  • Zelí nakrouháme, ve větší nádobě promícháme se solí a kmínem, případně cibulí a jablkem.
  • Udusáme a necháme odpočinout 2–3 hodiny.
  • Potom napěchujeme do zavařovacích sklenic tak, abychom vytěsnili všechen vzduch.
  • Šťáva musí vystoupit na povrch, nad povrchem musí zůstat cca 3 cm volného místa.
  • Sklenice uzavřeme víčky, vložíme do misky a necháme několik dní v nejméně 20 °C.
  • Šťáva bude přetékat při kvašení ze sklenic, po 2 týdnech bude kvašení hotové.
  • Omyjeme sklenice a schováme do sklepa.

Podobné recepty

Použité suroviny: Bílé zelí Cibule Jablka Kmín Sůl

Doporučujeme

Další doporučené recepty: