Nastrouhané a osolené brambory nechte co nejvíc okapat v cedníku. Promíchejte je ještě s citronovou šťávou a nechte vykapávat asi 5 minut.
V míse je pak promíchejte s nastrouhanou mrkví, vejci a moukou. Osolte a opepřete.
Na rozehřátém oleji osmažte do zlatova a pak přesuňte na plech a ještě asi 5 minut zapečte v troubě předehřáté na 200 stupňů. Poté nechte okapat na papírových ubrouscích.
Podávejte s bílým jogurtem ochuceným solí a čerstvě namletým pepřem.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem