Nastrouhané a osolené brambory nechte co nejvíc okapat v cedníku. Promíchejte je ještě s citronovou šťávou a nechte vykapávat asi 5 minut.
V míse je pak promíchejte s nastrouhanou mrkví, vejci a moukou. Osolte a opepřete.
Na rozehřátém oleji osmažte do zlatova a pak přesuňte na plech a ještě asi 5 minut zapečte v troubě předehřáté na 200 stupňů. Poté nechte okapat na papírových ubrouscích.
Podávejte s bílým jogurtem ochuceným solí a čerstvě namletým pepřem.
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami