Nastrouhané a osolené brambory nechte co nejvíc okapat v cedníku. Promíchejte je ještě s citronovou šťávou a nechte vykapávat asi 5 minut.
V míse je pak promíchejte s nastrouhanou mrkví, vejci a moukou. Osolte a opepřete.
Na rozehřátém oleji osmažte do zlatova a pak přesuňte na plech a ještě asi 5 minut zapečte v troubě předehřáté na 200 stupňů. Poté nechte okapat na papírových ubrouscích.
Podávejte s bílým jogurtem ochuceným solí a čerstvě namletým pepřem.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely