Nastrouhané a osolené brambory nechte co nejvíc okapat v cedníku. Promíchejte je ještě s citronovou šťávou a nechte vykapávat asi 5 minut.
V míse je pak promíchejte s nastrouhanou mrkví, vejci a moukou. Osolte a opepřete.
Na rozehřátém oleji osmažte do zlatova a pak přesuňte na plech a ještě asi 5 minut zapečte v troubě předehřáté na 200 stupňů. Poté nechte okapat na papírových ubrouscích.
Podávejte s bílým jogurtem ochuceným solí a čerstvě namletým pepřem.
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě