Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar z masa, osolíme, okořeníme majoránkou, pepřem, paprikou a zázvorem. Při vaření se pálivá chuť papriky částečně vytratí, je tedy nutné jí příliš nešetřit. Povaříme a pak naplníme směsí sáčky na tlačenku, uvážeme, necháme vychladit.
Podáváme s chlebem, octem, cibulí a dobře vychlazeným pivem.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta