Skořápky: ze surovin zpracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout.
Rozdělíme těsto na menší kousky, z každého si uděláme váleček, ze kterého nakrájíme nožem menší stejné kousky. Formičky plníme tence, nabudou. Formičky suché nebo lehce vysypané cukrem moučkou. Opatrně upečeme a ještě teplé vyklopíme.
Krém: máslo, heru a moučku vyšleháme, dochutíme rumem a vmícháme vychlazenou hmotu - vejce s krystalem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. (Tento krém je trvanlivější než krém z pudinku).
Marcipán: všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto. Moučka prosátá, tresti jen pár kapek dle chuti, barva dle potřeby.
Nejdříve namažeme vnější část skořápek krémem a obalíme v zeleném kokosu nebo barevném sypání. Do širší vnitřní části stříkneme trochu krému, na který položíme kuličku z marcipánu. Vezmeme další nebalenou skořápku a opět dovnitř stříkneme trochu krému. Spojíme s první částí a uložíme do papírového košíčku.
Poznámka: marcipán může být koupený nebo jakýkoliv, který nám vyhovuje. I krém může být jiný.
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme, necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari