Kaštany

3.67

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 80
      g cukr krystal
    • 100
      g hera
  • Marcipán
    • 80
      g máslo
    • 320
      g moučkový cukr
    • 1
      bílek
    • 80
      g sušené mléko
    • mandlové aroma
    • potravinářské barvivo
  • Skořápky
    • 180
      g hladká mouka
    • 90
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      lžíce kakao
    • papírové košíčky
    • 140
      g cukrářský tuk nebo máslo
    • 70
      g mleté ořechy
  • Zdobení
    • kokos obarvený na zeleno
    • krém jakýkoliv zbylý
    • cukrářská rýže

Postup přípravy receptu

  • Skořápky: ze surovin zpracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout.
  • Rozdělíme těsto na menší kousky, z každého si uděláme váleček, ze kterého nakrájíme nožem menší stejné kousky. Formičky plníme tence, nabudou. Formičky suché nebo lehce vysypané cukrem moučkou. Opatrně upečeme a ještě teplé vyklopíme.
  • Krém: máslo, heru a moučku vyšleháme, dochutíme rumem a vmícháme vychlazenou hmotu - vejce s krystalem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. (Tento krém je trvanlivější než krém z pudinku).
  • Marcipán: všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto. Moučka prosátá, tresti jen pár kapek dle chuti, barva dle potřeby.
  • Nejdříve namažeme vnější část skořápek krémem a obalíme v zeleném kokosu nebo barevném sypání. Do širší vnitřní části stříkneme trochu krému, na který položíme kuličku z marcipánu. Vezmeme další nebalenou skořápku a opět dovnitř stříkneme trochu krému. Spojíme s první částí a uložíme do papírového košíčku.
  • Poznámka: marcipán může být koupený nebo jakýkoliv, který nám vyhovuje. I krém může být jiný.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: