Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme horkou kávu. Dobře vyšleháme. Postupně přimícháme sníh z bílků a mouku s práškem. Těsto vlijeme na vymazaný plech a upečeme. Z mléka, mouky a žloutku uvaříme kaši a necháme vychladnout.
Potom do ní vmícháme kávu. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přimícháme kaši. Těsto rozkrojíme podélně na polovinu. Jednu polovinu natřeme silnou vrstvou krému, přiložíme druhou polovinu a celou cihlu potřeme zbytkem krému.
Povrch posypeme ořechy. Dáme do chladu odležet a potom krájíme na řezy.
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky