Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dáme péci. Vychladlé polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou. více o Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
Dokonalé tvarohové řezy s ořechy Na vále zpracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny v lednici odpočinout. Rozdělíme na dva díly, vyválíme placky.… více o Dokonalé tvarohové řezy s ořechy
Medáčky (medové řezy s ořechy) 2 lžíce medu, 2 velká vajíčka, 100 g pískového cukru, 50 g másla rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni (nejlepší… více o Medáčky (medové řezy s ořechy)
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte… Cmunda, zemlbába, kuba, oukrop, kulajda… Pod těmito názvy si většina z nás ještě dokáže… Celý článek
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od lektorky Kristýny… Dodržovat zdravý jídelníček, to je výzva. Popravdě, často ani nevíme, jak na to. Pomoci nám s… Celý článek
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se… Jste už unavení z nočního převalování a počítání oveček? Klíč ke sladkému spánku se možná… Celý článek
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj… Nevěřili byste, jaké zázraky dokáže s dezertem pár kapek alkoholu. Vyzkoušejte báječný opilý… Celý článek
Štika ve vinné omáčce Filety omyjeme, osušíme a obalíme slaninou. Na kostičky nakrájené šalotky zasklovatíme na dvou lžících másla. Přidáme… více o Štika ve vinné omáčce
Bochánek, který se vždy povede Nejprve si všechny přísady dáme do místnosti (třeba přes noc), aby měly stejnou teplotu. Do šálku dáme trochu mléka,… více o Bochánek, který se vždy povede
Jablkový koláč s rumem Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao,… více o Jablkový koláč s rumem
Zimní čaj od Báry Drobné ovoce ponecháme v celku, větší pokrájíme a dáme vařit s cukrem, vodou a kořením. Vše povaříme cca 20 minut. Pak… více o Zimní čaj od Báry
Papriky plněné sýrovou směsí – pro… Nastrouhaný eidam s trochou nivy (záleží na Vás, jak máte rádi nivu) rozetřeme s 1 balením lučiny, přidáme mladou… více o Papriky plněné sýrovou směsí – pro vegetariány
Dršťková staročeská polévka Příprava drštek: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky… více o Dršťková staročeská polévka
Prominentní rýže Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme vejce, osolíme, opepříme… více o Prominentní rýže
Starostův měšec Maso naklepeme, okořeníme, postupně naklademe zbytek surovin. Položíme na vymazaný pečící papír, který zabalíme do… více o Starostův měšec
Cibulačka bílá Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Ve vysokém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli, opepříme a smažíme, až… více o Cibulačka bílá
Kávová cihla Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme horkou kávu. Dobře vyšleháme. Postupně přimícháme sníh z bílků a mouku s… více o Kávová cihla
Slavnostní rybí polévka Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik,… více o Slavnostní rybí polévka
Bramborové karbanátky Brambory bez slupky uvaříme, slijeme vodu, rozmačkáme a smícháme s prolisovaným česnekem. Osolíme, přidáme papriku a… více o Bramborové karbanátky