Kefírovo-perníková buchta

2.86

hodnoceno: 22
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na těsto
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžíce med
    • 2
      hrnek kefír
    • 1
      balení prášek do perníku
    • 0,5
      hrnek olej
    • 1,5
      hrnek cukr
  • Na polevu
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 3
      ks jablka
    • 4
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Z uvedených surovin uděláme těsto, které vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a pečeme pozvolna 30–40 minut v elektrické troubě na 160 °C.
  • Na vychladlou buchtu uděláme polevu. Jablka nastrouháme nahrubo, přidáme cukry a rozvaříme tak 15 minut na kaši. Uvaříme si klasicky vanilkový pudink a zamícháme do kaše, polijeme buchtu, dáme vychladit na 2 hodiny a postrouháme nahrubo čokoládou.
  • Je to velmi vláčná pochoutka!
Zařazení: Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.