Z uvedených surovin uděláme těsto, které vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a pečeme pozvolna 30–40 minut v elektrické troubě na 160 °C.
Na vychladlou buchtu uděláme polevu. Jablka nastrouháme nahrubo, přidáme cukry a rozvaříme tak 15 minut na kaši. Uvaříme si klasicky vanilkový pudink a zamícháme do kaše, polijeme buchtu, dáme vychladit na 2 hodiny a postrouháme nahrubo čokoládou.
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem