Karbanátky Umeleme plec, bůček a cibuli. Přidáme namočenou umletou housku, majoránku, česnek, vejce, nastrouhané syrové brambory,… více o Karbanátky
Kafta bisavyen – arabské mleté jehněčí Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme… více o Kafta bisavyen – arabské mleté jehněčí
Arabské lodičky pide s různými náplněmi Droždí rozpustíme s cukrem a polovinou vody, necháme na teplém místě stát asi 10 minut, než se vytvoří kvásek (jsou… více o Arabské lodičky pide s různými náplněmi
Naked cake: „Nahý" dort, za který se nemusíte stydět na žádné… Ať už připravujete svatbu, narozeninovou oslavu nebo čekáte návštěvu, naked cakes neboli nahé… Celý článek
Jak zpomalit šedivění vlasů? Toto je 5 potravin, které vám s tím… I když je šedivění vlasů přirozený proces, který čeká každého z nás, když se objeví první šedý… Celý článek
Nejlepší chřestové polévky: Recepty ze zeleného i bílého chřestu Čerstvý chřest je opravdová lahůdka a polévky z něj patří k těm nejlepším. Téhle jarní… Celý článek
Nezbavujte se ředkvičkových listů. Skvěle se hodí do salátů nebo… Ředkvička je nenáročná na pěstování a daří se jí téměř všude. Proto bývá oblíbenou zeleninou… Celý článek
Ledové čokoládové řezy Kulatou formu o průměru 20 cm vymažeme a dno vyložíme kruhem pečícího papíru, který také pomastíme. Sušenky rozdrtíme,… více o Ledové čokoládové řezy
Sushi po česku Vařenou rýži smícháme se sýrem, solí, pepřem a pažitkou. Plátky šunky potřeme pastou wasabi (ev. křenovou pastou) na to… více o Sushi po česku
Zapékané kotlety Krkovičku naklepeme, na obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Na každou porci položíme… více o Zapékané kotlety
Špenát po bulharsku Do horkého tuku s trochou vody vložíme pokrájený špenát a dusíme 15 minut. Přidáme mouku a zamícháme. Sejmeme z… více o Špenát po bulharsku
Vepřová kýta rytíře Fryduše Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do… více o Vepřová kýta rytíře Fryduše
Zelný salát s mrkví Zelí a mrkev nastrouháme na jemné nudličky, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a promícháme. Dle chuti osolíme,… více o Zelný salát s mrkví
Ořechová srdíčka Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něj cukr a ořechy. Pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na plech s pečícím papírem… více o Ořechová srdíčka
Cizrnová polévka Cizrnu vaříme do změknutí, asi 45 minut až hodinu. Na posledních 15 minut přidáme brambory. Na slanině osmažíme… více o Cizrnová polévka
Ananasová pohádka Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme šťávu z kompotu, olej, mouku a kypřidlo. Nakonec vmícháme kousky ananasu a… více o Ananasová pohádka
Kokosový dort – výborný a snadný Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kypřidlem a kakao. Vše řádně promícháme a nakonec… více o Kokosový dort – výborný a snadný
Lasagne Postup Plátky lasagní musíme spařit ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje a vhodit do studené vody s ledem, aby… více o Lasagne
snadná a rychlá bábovka připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do… více o snadná a rychlá bábovka