Kejpíkovy lasagne

3.89

hodnoceno: 18
Příprava: 90 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Masová směs
    • 1
      ks cibule střední
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek podle chuti
    • pepř mletý ideální je čerstvě namletý
    • oregáno
    • 4
      lžíce červené víno
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • kečup - sladký
    • 1
      plechovka rajský protlak cca 140 g
    • olivový olej
    • 100
      g mozzarella
    • 125
      g sýr
    • 250
      g lasagne
  • Sýrová omáčka
    • hladká mouka na zahuštění
    • 4
      ks tavený sýr smetanový
    • 150
      ml mléko smetana + mléko = 1/2 litru
    • 0,5
      lžička muškátový oříšek
    • 100
      g sýr
    • 1
      kelímek smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  • Na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí přidáme červené víno, rajčatový protlak, trochu kečupu podle chuti, sůl, pepř a oregano. Na mírném plameni povaříme cca 20 minut. Masová směs by měla být spíše hustší a neměla by téct.
  • Zatímco se masová směs vaří, připravíme si sýrovou omáčku. Dáme vařit smetanu na vaření, kterou doplníme mlékem tak, abychom všeho měli půl litru. V horkém mléku nejprve rozpustíme tavený sýr a potom trochu zahustíme hladkou moukou. Přidáme muškátový oříšek, trochu soli a vaříme, až omáčka zhoustne. Stáhneme omáčku z ohně, přidáváme nastrouhaný eidam a mícháme, až se úplně rozpustí. Výsledkem by měla být hustší omáčka.
  • Pekáček vymažeme olivovým olejem a nejprve položíme vrstvu masové směsi. Na ni dáme první vrstvu lasagní, na ni opět masovou směs a sýrovou omáčku. Pokračujeme vrstvami lasagní, masové směsí a sýrové omáčky. Končíme vrstvou lasagní, na kterou ještě dáme sýrovou omáčku, zasypeme nastrouhaným eidamem a poklademe plátky mozzarelly. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C približně 35–40 minut, dokud není sýr mírně dozlatova.
Zařazení: Přílohy Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: