Na olivovém oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme maso a rozmačkaný česnek. Po zhnědnutí přidáme červené víno, rajčatový protlak, trochu kečupu podle chuti, sůl, pepř a oregano. Na mírném plameni povaříme cca 20 minut. Masová směs by měla být spíše hustší a neměla by téct.
Zatímco se masová směs vaří, připravíme si sýrovou omáčku. Dáme vařit smetanu na vaření, kterou doplníme mlékem tak, abychom všeho měli půl litru. V horkém mléku nejprve rozpustíme tavený sýr a potom trochu zahustíme hladkou moukou. Přidáme muškátový oříšek, trochu soli a vaříme, až omáčka zhoustne. Stáhneme omáčku z ohně, přidáváme nastrouhaný eidam a mícháme, až se úplně rozpustí. Výsledkem by měla být hustší omáčka.
Pekáček vymažeme olivovým olejem a nejprve položíme vrstvu masové směsi. Na ni dáme první vrstvu lasagní, na ni opět masovou směs a sýrovou omáčku. Pokračujeme vrstvami lasagní, masové směsí a sýrové omáčky. Končíme vrstvou lasagní, na kterou ještě dáme sýrovou omáčku, zasypeme nastrouhaným eidamem a poklademe plátky mozzarelly. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C približně 35–40 minut, dokud není sýr mírně dozlatova.
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies