Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme 20 minut vařit. Lilky omyjeme, očistíme a nakrájíme na hrubo, česnek oloupeme a pokrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně překrojíme napůl, jádra a okolí stopky odstraníme.
Bulgur scedíme, necháme okapat a dáme do mísy. Zeleninu rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme k bulguru. Škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody a přidáme do směsi. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a spolu s kořením přidáme do směsi. Osolíme a rukama dobře vyhněteme. Vytvarujeme větší kuličky a naplocho je stlačíme.
Na pánvi rozpálíme olej a kibbehy na středně silném ohni osmažíme dozlatova. Na papírové utěrce necháme okapat tuk. Podáváme posypané petrželkou.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem