Bulgur dáme do mísy, zalijeme vodou těsně nad povrch a dáme 20 minut vařit. Lilky omyjeme, očistíme a nakrájíme na hrubo, česnek oloupeme a pokrájíme nahrubo. Chilli papričku podélně překrojíme napůl, jádra a okolí stopky odstraníme.
Bulgur scedíme, necháme okapat a dáme do mísy. Zeleninu rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme k bulguru. Škrobovou moučku rozmícháme s troškou vody a přidáme do směsi. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a spolu s kořením přidáme do směsi. Osolíme a rukama dobře vyhněteme. Vytvarujeme větší kuličky a naplocho je stlačíme.
Na pánvi rozpálíme olej a kibbehy na středně silném ohni osmažíme dozlatova. Na papírové utěrce necháme okapat tuk. Podáváme posypané petrželkou.
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem