Bílky s cukrem vyšleháme, přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a další suroviny kromě nugety (nutelly). Upečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20–25 minut. Ještě horké natřeme nutellou nebo nugetou.
Krém: Žloutky vymícháme s 10 lžícemi práškového cukru. Přidáme část mléka, zlatý klas a vymícháme dohladka, dolijeme zbytek mléka. Uvaříme hustý pudink. Máslo vyšleháme se zbytkem cukru, přidáme špetku soli a postupně zašleháme vychladlý pudink. Rozdělíme na 2 části a do jedné vmícháme 2 lžíce kakaa. Upečené těsto ještě teplé natřeme nutellou (nugetou). Po vychladnutí natřeme vanilkovým krémem, poklademe bílé BeBe keksy namočené v mléce s rumem. Keksy natřeme kakaovým krémem. Povrch potřeme ušlehanou šlehačkou podle návodu a posypeme strouhanou čokoládou.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky