Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny (mixérem cca 2 minuty), přidáme kakao, olej a mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva a nakonec ušlehaný sníh. Budeme mít připravené dva plechy s máslem namazaným a hrubou moukou vysypaným pečicím papírem. Těsto rozdělíme na oba plechy a rozetřeme po papíře (plech 30x40 cm a necháme asi 1 cm volné místo od okrajů). Těsto je hodně nízké.
Pečeme v předehřáté troubě horkým vzduchem na 150 °C 10 minut nebo na 170–180 °C v elektrické troubě asi 8 minut. Vršek těsta se vám nebude zdát opečený.
Upečené vyndáme a na papíře necháme vychladnout. Ušleháme si tvaroh s máslem, cukrem, smetanou a dáme do lednice ztuhnout.
Namažeme na vychladlé těsto a dáme nahoru druhé upečené těsto.
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečicí papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně. Dáme…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Potřebujeme: plech, pečicí papír a mixér.
Těsto: Vyšleháme vejce do pěny a postupně přidáváme cukr a olej.
Až je vše…
více o Kinder mléčný řez – pro děti
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky