Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny (mixérem cca 2 minuty), přidáme kakao, olej a mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva a nakonec ušlehaný sníh. Budeme mít připravené dva plechy s máslem namazaným a hrubou moukou vysypaným pečicím papírem. Těsto rozdělíme na oba plechy a rozetřeme po papíře (plech 30x40 cm a necháme asi 1 cm volné místo od okrajů). Těsto je hodně nízké.
Pečeme v předehřáté troubě horkým vzduchem na 150 °C 10 minut nebo na 170–180 °C v elektrické troubě asi 8 minut. Vršek těsta se vám nebude zdát opečený.
Upečené vyndáme a na papíře necháme vychladnout. Ušleháme si tvaroh s máslem, cukrem, smetanou a dáme do lednice ztuhnout.
Namažeme na vychladlé těsto a dáme nahoru druhé upečené těsto.
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečicí papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně. Dáme…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
Potřebujeme: plech, pečicí papír a mixér.
Těsto: Vyšleháme vejce do pěny a postupně přidáváme cukr a olej.
Až je vše…
více o Kinder mléčný řez – pro děti
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy