Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme sníh, přidáme mouku, strouhanku, olej a prášek do pečiva. Na pečicí plech dáme pečicí papír, pomastíme jej a nasypeme po celé ploše ořechy. Na ně nalijeme těsto a upečeme do růžova. Ještě teplé těsto vyndáme na podložku, obrátíme papírem nahoru, ten odstraníme a na teplý moučník rozetřeme čokoládový krém. Necháme vychladit.
Připravíme vanilkový krém tak, že smícháme žloutky s mlékem a cukrem, přivedeme k varu, přidáme pudinky, povaříme a necháme vychladit. Našleháme máslo, postupně zašleháme pudink, rozdělíme na poloviny a jednu obarvíme kakaem. Na moučník dáváme střídavě lžící světlý a tmavý krém, trochu vidličkou promícháme a srovnáme. Na tento krém dáme šlehačku připravenou se ztužovačem obvyklým způsobem. Nakrájíme na kostky a na talířcích ještě přizdobíme. Připravíme si 3 proužky alobalu, ty dáme trochu od sebe na šlehačku, posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou. Štětečkem z alobalu kakao smeteme na talířek – na něm vytvoří ozdobu, odstraníme alobal a moučník má proužky jako zebra.
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč