Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme sníh, přidáme mouku, strouhanku, olej a prášek do pečiva. Na pečicí plech dáme pečicí papír, pomastíme jej a nasypeme po celé ploše ořechy. Na ně nalijeme těsto a upečeme do růžova. Ještě teplé těsto vyndáme na podložku, obrátíme papírem nahoru, ten odstraníme a na teplý moučník rozetřeme čokoládový krém. Necháme vychladit.
Připravíme vanilkový krém tak, že smícháme žloutky s mlékem a cukrem, přivedeme k varu, přidáme pudinky, povaříme a necháme vychladit. Našleháme máslo, postupně zašleháme pudink, rozdělíme na poloviny a jednu obarvíme kakaem. Na moučník dáváme střídavě lžící světlý a tmavý krém, trochu vidličkou promícháme a srovnáme. Na tento krém dáme šlehačku připravenou se ztužovačem obvyklým způsobem. Nakrájíme na kostky a na talířcích ještě přizdobíme. Připravíme si 3 proužky alobalu, ty dáme trochu od sebe na šlehačku, posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou. Štětečkem z alobalu kakao smeteme na talířek – na něm vytvoří ozdobu, odstraníme alobal a moučník má proužky jako zebra.
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě