Ve vývaru uvaříme na kostičky nakrájené brambory. Vývar můžeme použít i v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar). Až jsou brambory skoro měkké, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a pozvolna vmícháme vejce, které se bude ihned srážet.
Pokud je polévka málo slaná, dochutíme např. Vegetou nebo Podravkou. Do prázdného talíře můžeme dát na kostičky nakrájený tvrdý sýr (eidam), šunku, zalijeme polévkou a posypeme opraženým chlebem (na kostičky).
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci