Ve vývaru uvaříme na kostičky nakrájené brambory. Vývar můžeme použít i v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar). Až jsou brambory skoro měkké, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a pozvolna vmícháme vejce, které se bude ihned srážet.
Pokud je polévka málo slaná, dochutíme např. Vegetou nebo Podravkou. Do prázdného talíře můžeme dát na kostičky nakrájený tvrdý sýr (eidam), šunku, zalijeme polévkou a posypeme opraženým chlebem (na kostičky).
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)