Rozklepneme vejce a přidáme mléko, abychom v odměrce i s vejcem dorovnali hladinu na 500 ml. Dále přidáme mouku, špetku soli a cukr podle chuti. Množství těsta vychází na 6 palačinek.
Na pánvi rozpálíme olej a palačinky smažíme z obou stran. Obracíme, když těsto skoro utuhne i seshora.
Klasické palačinky mojí maminky dozdobíme podle chuti šlehačkou, marmeládou, tvarohem, skořicí nebo kakaem. Palačinky ihned podáváme.
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem