Vyšleháme šlehačku, ke které přidáme zvlášť vyšlehaný žloutek s cukrem. Přidáme pomazánková másla. Pro lepší spojení smícháme tyto ingredience mixérem.
Uvaříme si kávu (dobrá je rozpustná, nemusí se oddělovat logr). Přidáme rum, dodá chuť i aroma. Piškoty namáčíme a vkládáme do formy. Pokud děláte z dětských piškotů, spotřebujete více kávy. Cukrářské jsou rychlejší, ale okraje se promočí rychle a uvnitř se tolik nenamočí. Je to jen na vás.
Na první patro namočených piškotů dáme vrstvu krému. Takto dále ve vrstvách střídáme namočené piškoty v kávě a krém.
Vrchní část dortu necháme potřenou krémem a přes sítko posypeme vrstvou kakaa. Necháme nejlépe přes noc vychladit v lednici.
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po…
více o Tvarohovo-jablečné lívanečky