Vyšleháme šlehačku, ke které přidáme zvlášť vyšlehaný žloutek s cukrem. Přidáme pomazánková másla. Pro lepší spojení smícháme tyto ingredience mixérem.
Uvaříme si kávu (dobrá je rozpustná, nemusí se oddělovat logr). Přidáme rum, dodá chuť i aroma. Piškoty namáčíme a vkládáme do formy. Pokud děláte z dětských piškotů, spotřebujete více kávy. Cukrářské jsou rychlejší, ale okraje se promočí rychle a uvnitř se tolik nenamočí. Je to jen na vás.
Na první patro namočených piškotů dáme vrstvu krému. Takto dále ve vrstvách střídáme namočené piškoty v kávě a krém.
Vrchní část dortu necháme potřenou krémem a přes sítko posypeme vrstvou kakaa. Necháme nejlépe přes noc vychladit v lednici.
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák