
3
Smícháme mouku s vejci, solí, cukrem a postupně vmícháme mléko, až je těsto hladké. Pečeme na lehce vymaštené větší… více o Klasické palačinky
Z obou balíčků vyválíme stejné pláty, propícháme vidličkou a dáme péct (asi na 160 °C cca 15 minut – dokud nezačne… více o Klasické žloutkové řezy
Rozklepneme vejce a přidáme mléko, abychom v odměrce i s vejcem dorovnali hladinu na 500 ml. Dále přidáme mouku, špetku… více o Klasické palačinky mojí maminky
Málokteré ovoce dokáže člověka tak pozitivně naladit jako krásně oranžové meruňky. Zavařte si… Celý článek
Ovocné koláče k létu prostě patří. Nebojte se jich a upečte si některý podle receptu slavných… Celý článek
Nádherně křupavé, mírně nakyslé, lehce pikantní a tak akorát nasládlé. Nakládané okurky jsou… Celý článek
I když dá někdy práci otrhat všechny keříčky obsypané záplavou sladkých kuliček, šťavnaté… Celý článek
Maso opereme, osušíme ubrouskem a nakrojíme kapsu. Opereme bazalku, jemně ji osušíme. Otrháme lístky a rozdělíme je na… více o Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem
Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je… více o Francouzský plátek
Vše svaříme a držíme na mírném varu v otevřeném hrnci 25 až 30 minut. Pak přecedíme, tuhé části vyhodíme. Používáme na… více o Fragrantní vývar
Keksy dáme do hrubšího silonového sáčku, který na vále krásně poválcujeme válečkem, až jsou uvnitř sáčku pouze jemné… více o Vánoční keksová roláda
Ušleháme 4 vejce s cukrem, postupně na střídačku opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem, ořechy, prášek do pečiva… více o Řezy Pribiňáček
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou… více o Bratříčkova polévka z Hané
V hrnku rozmícháme mléko s vejci a lžičkou soli. Pak přisypeme mouku a najemno nastrouhaný sýr. Vše smícháme. Těsto… více o Houbové měšce
1. Troubu předehřejme na 180 stupňů. Formu na mufiny vymažeme olejen. Rajčata rozčtvrtíme a odstraním jádra (není nutné… více o Pizzové muffiny
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne… více o Mrkvová polévka s pomerančem
Rostlinný tuk nebo máslo utřeme s moučkovým cukrem, žloutky a půl lžičky pomerančové kůry. Přidáme mouku, vypracujeme… více o Řecké koláčky
Cibuli nakrájíme na kolečka a rozložíme na plech. Poté na ně položíme filety (já použila mraženého pangasiuse)… více o Pangasius s rajčaty a sýrem
Hrách propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Nabobtnalý hrách vaříme ve vodě, ve které byl namočen. Vaření… více o Hrachová kaše