Vyšleháme šlehačku, ke které přidáme zvlášť vyšlehaný žloutek s cukrem. Přidáme pomazánková másla. Pro lepší spojení smícháme tyto ingredience mixérem.
Uvaříme si kávu (dobrá je rozpustná, nemusí se oddělovat logr). Přidáme rum, dodá chuť i aroma. Piškoty namáčíme a vkládáme do formy. Pokud děláte z dětských piškotů, spotřebujete více kávy. Cukrářské jsou rychlejší, ale okraje se promočí rychle a uvnitř se tolik nenamočí. Je to jen na vás.
Na první patro namočených piškotů dáme vrstvu krému. Takto dále ve vrstvách střídáme namočené piškoty v kávě a krém.
Vrchní část dortu necháme potřenou krémem a přes sítko posypeme vrstvou kakaa. Necháme nejlépe přes noc vychladit v lednici.
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až…
více o Piškotový dort bez vaření
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater