Vyšleháme šlehačku, ke které přidáme zvlášť vyšlehaný žloutek s cukrem. Přidáme pomazánková másla. Pro lepší spojení smícháme tyto ingredience mixérem.
Uvaříme si kávu (dobrá je rozpustná, nemusí se oddělovat logr). Přidáme rum, dodá chuť i aroma. Piškoty namáčíme a vkládáme do formy. Pokud děláte z dětských piškotů, spotřebujete více kávy. Cukrářské jsou rychlejší, ale okraje se promočí rychle a uvnitř se tolik nenamočí. Je to jen na vás.
Na první patro namočených piškotů dáme vrstvu krému. Takto dále ve vrstvách střídáme namočené piškoty v kávě a krém.
Vrchní část dortu necháme potřenou krémem a přes sítko posypeme vrstvou kakaa. Necháme nejlépe přes noc vychladit v lednici.
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený…
více o Špenátové karbanátky bez masa
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou