Vyšleháme šlehačku, ke které přidáme zvlášť vyšlehaný žloutek s cukrem. Přidáme pomazánková másla. Pro lepší spojení smícháme tyto ingredience mixérem.
Uvaříme si kávu (dobrá je rozpustná, nemusí se oddělovat logr). Přidáme rum, dodá chuť i aroma. Piškoty namáčíme a vkládáme do formy. Pokud děláte z dětských piškotů, spotřebujete více kávy. Cukrářské jsou rychlejší, ale okraje se promočí rychle a uvnitř se tolik nenamočí. Je to jen na vás.
Na první patro namočených piškotů dáme vrstvu krému. Takto dále ve vrstvách střídáme namočené piškoty v kávě a krém.
Vrchní část dortu necháme potřenou krémem a přes sítko posypeme vrstvou kakaa. Necháme nejlépe přes noc vychladit v lednici.
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka