Z obou balíčků vyválíme stejné pláty, propícháme vidličkou a dáme péct (asi na 160 °C cca 15 minut – dokud nezačne těsto růžovět). Mezitím si připravíme hustý pudink, který dáme vychladit. Celé máslo vyšleháme s vanilkou a cukrem (množství záleží na vaší chuti) a postupně přidáváme pudink. Krém rovnoměrně rozetřeme na těsto a přikryjeme druhým plátem. Navrch rozetřeme malou vrstvu zavařeniny a polijeme citronovou polevou, která nám vznikla smícháním citronové šťávy s moučkovým cukrem.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná