Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno například pomocí mřížky.
Vložíme do mísy, přidáme uvařenou a nakrájenou mrkev a petržel. Nakrájenou cibuli v cedníku přelijeme vroucí vodou – nebude se v salátu kazit. Přidáme cibuli, nakrájené okurky, nakrájená vařená vejce a hrášek. Vše důkladně promícháme.
Nakonec vmícháme majonézu, olej, hořčici, podle chuti dosolíme, opepříme a opět opatrně promícháme.
Hotový salát necháme odležet v chladničce nejlépe do druhého dne.
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Kuře omyjeme, rozčtvrtíme a položíme na plech politý trochou oleje. Kuře osolíme a posypeme grilovacím kořením z obou…
více o Vávrovo pečené kuře s brambory
Palačinky:
V mléce rozmícháme vejce, olej, trochu bazalky, špetku soli a prosátou mouku. Těsto necháme v chladu 30 min…
více o Špenátové palačinky od Teri