Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno například pomocí mřížky.
Vložíme do mísy, přidáme uvařenou a nakrájenou mrkev a petržel. Nakrájenou cibuli v cedníku přelijeme vroucí vodou – nebude se v salátu kazit. Přidáme cibuli, nakrájené okurky, nakrájená vařená vejce a hrášek. Vše důkladně promícháme.
Nakonec vmícháme majonézu, olej, hořčici, podle chuti dosolíme, opepříme a opět opatrně promícháme.
Hotový salát necháme odležet v chladničce nejlépe do druhého dne.
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika