Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno například pomocí mřížky.
Vložíme do mísy, přidáme uvařenou a nakrájenou mrkev a petržel. Nakrájenou cibuli v cedníku přelijeme vroucí vodou – nebude se v salátu kazit. Přidáme cibuli, nakrájené okurky, nakrájená vařená vejce a hrášek. Vše důkladně promícháme.
Nakonec vmícháme majonézu, olej, hořčici, podle chuti dosolíme, opepříme a opět opatrně promícháme.
Hotový salát necháme odležet v chladničce nejlépe do druhého dne.
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska