Stehenní řízky lehce poklepeme rukou a z obou stran posolíme.
Všechny ostatní suroviny umícháme v těstíčko, do kterého naložíme řízky. Necháme nejméně 3 hodiny marinovat (čím déle, tím lepší chuť). Poté smažíme lehce do hněda.
Jako přílohu volíme bramborovou kaši nebo vařené brambory posypané pažitkou.
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky