Stehenní řízky lehce poklepeme rukou a z obou stran posolíme.
Všechny ostatní suroviny umícháme v těstíčko, do kterého naložíme řízky. Necháme nejméně 3 hodiny marinovat (čím déle, tím lepší chuť). Poté smažíme lehce do hněda.
Jako přílohu volíme bramborovou kaši nebo vařené brambory posypané pažitkou.
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová