Vepřové maso nahrubo nameleme a smícháme s kořením a mletým hovězím masem. Do správné konzistence naředíme světlým pivem. Plníme do střívek a necháme do druhého dne. Udírnu si předtopíme na 120 stupňů. Klobásy navěsíme a asi hodinu udíme při 80–90 stupních, aby byly klobásy šťavnaté a zatažené. Dalších 5–6 hodin udíme při 60–70 stupních.
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem