Vepřové maso nahrubo nameleme a smícháme s kořením a mletým hovězím masem. Do správné konzistence naředíme světlým pivem. Plníme do střívek a necháme do druhého dne. Udírnu si předtopíme na 120 stupňů. Klobásy navěsíme a asi hodinu udíme při 80–90 stupních, aby byly klobásy šťavnaté a zatažené. Dalších 5–6 hodin udíme při 60–70 stupních.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou