Evina kmínová polévka Ve vodě zavaříme kořenovou zeleninu, nať, masox, kmín a trochu přisolíme. Mezitím si připravíme na oleji/másle světlou… více o Evina kmínová polévka
Kmínová polévka s bramborem Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín (asi polévkovou lžíci), zamícháme a přidáme nadrobno nakrájené… více o Kmínová polévka s bramborem
Kmínový chlebík Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Zapneme program základní (Basic, Klasik apod.). Po upečení vyjmeme… více o Kmínový chlebík
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny! Ať už jim přezdíváte ražniči nebo špízy, jde o oblíbenou lahůdku, které jen tak někdo neodolá!… Celý článek
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto Chřest byl oblíbenou pochutinou krále Ludvíka XIV., a právě díky tomu začali Francouzi s jeho… Celý článek
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření Lahodný smrkový sirup užívali už naši předkové na řadu neduhů. Můžete ho pít nejen pro jeho… Celý článek
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí… Konzervované sardinky jsou v poslední době velkým hitem. Možná je to proto, že nejsou jen… Celý článek
Jablečný koláč se skořicí Šleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vejce, vodu mléko a strouhanou citronovou kůru. Nakonec… více o Jablečný koláč se skořicí
Marlenka na můj způsob Cukr, vejce, med a máslo mícháme (není potřeba šlehat) ve vodní lázni, do pěny. Odstavíme a přidáme lžíci sody… více o Marlenka na můj způsob
Plněné obří mušle Obří mušle uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme, jemně nakrajíme a na rozpáleném oleji necháme společně s… více o Plněné obří mušle
Výborný letní bramborový salát Vidličkou rozmačkáme vejce, přidáme brambory, mrkev, celer, ředkvičky, cibuli a dobře rozmícháme. Umícháme majolku,… více o Výborný letní bramborový salát
Květákové karbanátky ála bramborák Květák předvaříme v osolené vodě 5-8 min., stejně jako před obalováním. Třetinu uvařeného květáku, cibule a uzeninu… více o Květákové karbanátky ála bramborák
Pravý piškot Proč je u mouky a cukru to „přibližně“? Řiďte se vahou vajec. Šest vajec položit na váhu, zvážit je i se skořápkou a… více o Pravý piškot
Pečená krkovice v česnekové krustě Krkovici vložíme do zapékací mísy, pekáčku s víkem či remosky. Osolíme, opepříme, ze všech stran pomažeme česnekem,… více o Pečená krkovice v česnekové krustě
Jogurt s meruňkami z kompotu slijeme šťavu a pár lžic promícháme s jogurtem.Ovoce nakrájíme na menší kousky a sdřídavě ho plníme s… více o Jogurt s meruňkami
Kuře dušené na rajčatech a cibuli Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem.… více o Kuře dušené na rajčatech a cibuli
Rybí polévka Hlavy a skelet důkladně propláchneme, dáme do hrnce, zalejeme studenou vodou a přivedeme k varu Sebereme pěnu která se… více o Rybí polévka
„Paličkové" linecké cukroví Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu… více o „Paličkové" linecké cukroví
Pečené brambory s cibulí Brambory oloupeme‚ nakrájíme na kolečka‚ dáme do zapékací mísy‚ osolíme‚ posypeme kmínem a promícháme. Oloupanou… více o Pečené brambory s cibulí