Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín (asi polévkovou lžíci), zamícháme a přidáme nadrobno nakrájené brambory. Zalijeme vroucí vodou a přidáme bujón.
Vaříme, dokud brambory nezměknou.
Rozmícháme mouku s vodou, zahustíme tím polévku a necháme chvilku povařit. Nakonec můžeme přidat ještě rozšlehané vajíčko a dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát