Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, k ní pak přidáme lžíci polohrubé mouky a ještě chvíli necháme na ohni. Dáme odstát a po vychladnutí přidáme zbytek mouky, krupici a 1–2 vejce. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Tvoříme kuličky či noky a hazíme do polévky. Vaříme, dokud knedlíčky nebudou uvařené, cca 10 minut.
Játra umeleme, přidáme česnek, vejce, koření a dohustíme strouhankou. Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody. Hotové…
více o Játrové knedlíčky (do polévky)
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme, dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky). Upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu