Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a mícháme do zhoustnutí, to trvá asi 1–2 minuty. Hmotu necháme za občasného promíchání skoro vychladnout. Potom do ní zapracujeme vejce, každé samostaně, dokud není těsto lesklé a hladké. Na válu společně se zbylou moukou vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme čtverečky podle velikosti ovoce. Uděláme knedlíčky a vaříme je asi 5 minut. Hotové posypeme tvarohem, práškovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové