Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a mícháme do zhoustnutí, to trvá asi 1–2 minuty. Hmotu necháme za občasného promíchání skoro vychladnout. Potom do ní zapracujeme vejce, každé samostaně, dokud není těsto lesklé a hladké. Na válu společně se zbylou moukou vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme čtverečky podle velikosti ovoce. Uděláme knedlíčky a vaříme je asi 5 minut. Hotové posypeme tvarohem, práškovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Den předem : šlehačky a kaštany zahřát, rozpusti a nechat 1 minutu vařit. Dát vychladit do ledničky do druhého dne.
…
více o Pařížské kostky od Lucinky