Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a mícháme do zhoustnutí, to trvá asi 1–2 minuty. Hmotu necháme za občasného promíchání skoro vychladnout. Potom do ní zapracujeme vejce, každé samostaně, dokud není těsto lesklé a hladké. Na válu společně se zbylou moukou vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme čtverečky podle velikosti ovoce. Uděláme knedlíčky a vaříme je asi 5 minut. Hotové posypeme tvarohem, práškovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem