Vytvoříme kvásek, vypracujeme těsto, nakonec přidáme máslo, rum a opět vypracujeme. Vykynuté těsto jednou srazíme a necháme opět vykynout. Vytvarujeme, naplníme a koblížky necháme pod utěrkou vykynout. Smažíme ve větším množství oleje, vrchní stranou dolů pod pokličkou, po otočení bez pokličky. Hotové ocukrujeme.
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou