Vytvoříme kvásek, vypracujeme těsto, nakonec přidáme máslo, rum a opět vypracujeme. Vykynuté těsto jednou srazíme a necháme opět vykynout. Vytvarujeme, naplníme a koblížky necháme pod utěrkou vykynout. Smažíme ve větším množství oleje, vrchní stranou dolů pod pokličkou, po otočení bez pokličky. Hotové ocukrujeme.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole